Маски зірвано! АллатРа – проект Тимошенко
15.02.2016 16:58

Більшість людей, які уважно слідкують за подіями в середині України, звернули увагу, що на тлі подій на сході країни, політичної кризи та економічних негараздів, активувалась якась громадська організація «АллатРа», діяльність якої просто виходить за межи зрозумілого. Протягом останніх трьох років ми бачимо, як молодий, нікому невідомий міжнародний рух розвивається аж занадто бурхливо.

З початку це були малозначущі проекти, на кшталт участі у різних виставках народної творчості. Втім з часом масштаб проектів збільшився до рівня власних міжнародних фестивалів та конкурсів. Як мені вдалось з’ясувати не лишень на території України, а й у багатьох країнах світу, в тому числі у Німеччині та США!

На вулицях практично всіх міст України з’явились бігборди із закликами до єднання та символікою Міжнародного громадського руху «АллатРа», сіті-лайти із життєстверджуючими цитатами. У всіх соціальних мережах існує багато груп та спільнот присвячених прямо або опосередковано діяльності руху. Усі вони під егідою Аллатра пропагують ідеї єднання на основі культурно-моральних цінностей. Є власне інтернет-телебачення, власне інтернет-радіо, досить серйозні розгалужені міжнародні зв’язки (як мені стало відомо із компетентних джерел, рух має власні представництва у 182 країнах світу). Складається таке враження, що Аллатра всюди!

І на Майдані під час революції вони були, і в АТО їх учасники приймають участь. І все у них добре. Якось аж занадто все добре і правильно. Виникає закономірне питання: «Чьих будете?» Хто стоїть за цим проектом? Погодьтесь, адже не можуть люди самі об’єднатись і почати щиро творити добро! Ви б зробили що-небудь безкоштовно для міста або країни, в якій живете?

Особисто мені не давало спокою, що стільки порядних, інтеліґентних, освічених і просто добрих людей здатні самостійно об’єднатись в ім’я найвищих цінностей. Не такі у нас зараз часи!

Сама організація позиціонує себе поза політикою та релігією. І треба зазначити, що жодного разу не була помічена ні там, ні там. Її структура абсолютно відкрита – приходьте, вас зустрінуть, дадуть відповіді на усі запитання. Я особисто відвідував і офіс їх координаційного центру, і багато заходів, у тому числі зустрічі з представниками різних релігійних течій, різні майстер-класи, навчальні курси, навіть побував якось на зборах членів руху. Познайомився з багатьма учасниками організації, спілкувався з ними, намагаючись з’ясувати відповіді на власні питання. Ніякого бруду, все правильно і добре, всі люди зустрічаються і спілкуються у радості, на рівних незважаючи ані на вік, ані на національність, віру, яку сповідують, або приналежність до певного соціального прошарку. Просто повірити неможливо, що стільки людей у час таких важких випробувань, коли буквально кожний стоїть на межі виживання, витрачають власний вільний час та гроші задля поширення ідей організації.

З’ясувалось, що МГР «Аллатра» дійсно ніким не фінансується. Усі проекти реалізуються власними силами її членів. Тобто зібрались разом, хтось запропонував ідею, порадились, обговорили можливості кожного, спільно скинулись хто скільки може і реалізували, також власними силами. Дивовижно! Я навіть якось не втримався і запитав одного чоловіка: «Ось ви тільки-но домовились надрукувати брошури. А це ж дорого! А як завтра в тебе не стане грошей, адже ти щойно віддав власні, що робитимеш?» Він посміхнувся: «Піду шукати нову роботу. Проектів багато, Батьківщина велика, я маю їй допомагати». Як таке можливо?! Не розумію!

І ось, нарешті, сьогодні рано вранці відповідь на усі питання знайшлась. Усе геніальне завжди просте! У вранішньому ефірі 112 каналу пройшов повтор сюжету від 13 лютого про те, що в офісі МГР «Аллатра» відбулась зустріч членів цієї організації з депутатами ВО «Батьківщина», на якій обговорювалась тема створення Громадської Національної асамблеї. Зверніть увагу, 12 лютого Тимошенко спільно з Наливайченко (невгамовним колишнім головою СБУ) звернулись до нашої нації, заявляючи про необхідність об’єднання на основі моралі і гідності задля побудови в Україні правової європейської держави на засадах миру і не насилля. І вже наступного для Аллатра заявляє про свою підтримку програми, що напередодні промовила Тимошенко.

Я завжди відчував, що за Аллатрою стоїть хтось дуже розумний. Різні були версії: і секта, і іноземний проект, але всі вони не знайшли підтвердження. Зараз же все стало по своїх місцях. Зверніть увагу скільки подібного: і проекти в них схожі – Громадська Національна асамблея, як платформа для об’єднання людей високої моралі – у Тимошенко, і проект «Єднання» – у Аллатри. І кольори їх символіки: червоний і чорний на білому тлі, щоб усі бачили які вони білі та пухнасті!

Згадаємо героїчні сторінки нашої Революції Гідності. Під час перегляду сюжету я пригадав, що вперше побачив знак Аллатра на «кривавій ялинці» поряд зі здоровенним плакатом «Юлі – волю!». Ми ще тоді з моїм побратимом здивувались, обговорюючи цей єгипетський символ: «Може це наші брати з Єгипту приїхали нас підтримати?» – припустив він. Тоді я ще не знав, що це початок Юлькіної Аллатри.

До речі, поки Тимошенко була в тюрмі ніхто про цю Аллатру і не чув. Але тільки-но товариство звільнило її під час Майдану, цей рух одразу ж почав набирати оберти.

Що ж, треба віддати належне, Юля в котре продемонструвала свої неабиякі здібності стратега, а штаб її політтехнологів – свій клас. Безумовно, цього в них не відібрати. Зате тепер все з’ясувалось і стало по своїх місцях. Мабуть прийшов час проекту Аллатра вийти з тіні.

Усі вирішили, що Тимошенко «пішли» на пенсію, а вона тихо готувала плацдарм для реваншу, аби голосно повернути собі владу.