Єдиний спосіб зупинити Росію – виграти війну
19.05.2016 15:15

Єдиний спосіб зупинити Росію – виграти війну

Суд міста Грозний визнав українців Миколу Карп’юка та Станіслава Клиха винними в протистоянні Федеральним російським військам під час Чеченської війни 1994-1995 років.

Сильною стороною московської пропаганди і московського правосуддя є те, що вони ніколи не зважають на такі дурниці, як об'єктивна реальність. Тобто, реальність їх ніколи не цікавить, - їх цікавлять лише власні інтереси. Це відбулося і на цьому суді, і на багатьох інших. Я непогано знайомий з ситуацією щодо першої чеченської війни і точно знаю, що ані Карпюка, ані Клиха там не було. Ні під час війни, ні після. Це чудово відомо і ФСБ, але суд це, безумовно, не цікавить.

Не виключено, що коли цих засуджених українців затримали, то хотіли зробити показовий процес в пропагандистських цілях. Однак пізніше, в світлі наступних подій, це все стало мало цікавим, але вирішили «а давайте ми їх вже посадимо, хай сидять». Якщо російські органи насправді зневажають нас, здоровий глузд і основні принципи правосуддя, то їм завжди було легше убити чи посадити людину, ніж визнати свою помилку.

Загалом, скільки б Україна не приділяла уваги захисту Карпюка і Клиха, це б жодним чином не вплинуло на перебіг суду. Ми це бачили на прикладі інших судилищ, яким Україна приділяла увагу. Отже, для того, щоб захистити своїх громадян, яких викрадала і в подальшому буде викрадати Росія, потрібно вигравати у неї війну.