Реформи в Україні, іноземні інвестиції та американська зброя
21.06.2016 13:58

Реформи в Україні, іноземні інвестиції та американська зброя

Наша країна починає активно реформуватися.

Вже почалася судова реформа, реформа Генпрокуратури, серйозно змінена і посилена боротьба із корупцією, ми бачимо як з’являються нові і нові подання на арешти на тих чи інших людей.

Прокуратура затримує і трусить податкову, наприклад, в Миколаєві була ситуація, коли подало у відставку все обласне керівництво. Тобто відчувається, що почалася серйозна боротьбі із корупцією. В цьому безумовно заслуга і президента, і Уряду, і генпрокурора.

І коли Гройсман поїхав у США, йому там наговорили багато хороших слів про те, що він вже зробив і збирається зробити. Все зводиться до того, що країна не буде змінюватисвого курсу, просто буде реагувати на нові виклики, які з’являтимуться.

Звичайно, зараз для нас найголовніша задача – це безвізовий режим, якого вже так давно чекають наші громадяни. І його впровадження буде дуже видимим свідчення руху України в європейському напрямі.

Також ключовим питання є для нас поставка зброї із США, тому що американці кому вже тільки не постачають зброю: і сирійцям, і афганцям, і кому завгодно, тільки не українцям. І звичайно, що у нас до цього є певні питання, і складається таке враження, що і у самого американського керівництва є також до цього питання.

Відбудеться економізація зовнішньої політики, будуть залучатися нові інвестори. І до цього зараз готовий новий Уряд, який пообіцяв захищати кожного інвестора. Це дуже добрий знак, тепер головне почати це виконувати.

Що стосується наших відносин із Росією, то у нас відбудеться мінімізація контактів. І ми будемо розглядіти Росію, як стандартного ворога, тому що до недавнього часу він був для нас як нестандартний ворог, через те, що між нашими країнами продовжувалася торгівля.

Але починаючи з цього року, в першому кварталі весь експорт до Росії склав 8,5% від нашого всього експорту, тобто ця цифра прямує до нуля. А раніше вона була у районі 60%, потім 40%, потім довго 25%, того року 12%, а зараз 8,5%. Так само і відносили, як торгівля, буде прямувати до нуля.