05.03.2012 14:08
Державне підприємство «Укрспирт» звернулось до суду з позовом до редакції газети «Дзеркало тижня», власників веб-сайтів http://zn.ua/, http://dt.ua/ та Юрія Бутусова, які поширили негативну інформацію про підприємство. Відповідну позовну заяву було подано до суду 1 березня 2012 року.

«Недостовірна інформація про діяльність підприємства, поширена відповідачами, завдає шкоди діловій репутації підприємства. Бездоказові і нічим не підтверджені заяви автора статті кидають тінь на усіх сумлінних виробників спирту і алкогольної продукції, та, фактично, на всю галузь вцілому» – повідомив заступник генерального директора з юридичних питань ДП «Укрспирт» Віктор Панков.

Очільник державного підприємства наголосив, що у своїх публікаціях «Дзеркало тижня» безпідставно звинуватило керівництво ДП «Укрспирт» у неспроможності налагодити прибуткову роботу підприємства та у причетності до тіньового ринку алкогольної продукції, хоча підприємство веде спільно з правоохоронними органами активну боротьбу з нелегальним виробництвом та обігом спирту, контрафактної алкогольної продукції.



«Таким чином, завдана суттєва шкода діловій репутації найбільшого виробника спирту в України, яка вже негативно відобразилась на виробничій і комерційній діяльності ДП «Укрспирт». Керівництво ДП «Укрспирт», використовуючи цивілізовані способи захисту, має намір притягти відповідачів до юридичної відповідальності. Саме тому, ми вимагаємо спростувати недостовірну інформацію і опублікувати відповідне спростування», – додав Віктор Панков.