23.10.2007 14:35
Мінпраці активно підтримує тристоронній підхід до розробки законопроектів, які стосуються соціально-трудової сфери. Як передає прес-служба Мінпраці, про це повідомив міністр праці та соціальної політики України Михайло Папієв під час зустрічі з представниками Економічної та соціальної ради Франції, що відбулася в ході робочого візиту української тристоронньої делегації.

За словами Папієва, практично всі законодавчі та нормативно-правові акти, які стосуються соціально-трудових відносин, розробляються за участю об’єднань профспілок та роботодавців, що врегульовує більшість проблемних нюансів на законодавчому рівні.

Урядовець зазначив, що у Франції та України є дуже багато схожих рис і тому ці країни часто порівнюють.

«Це стосується і розвитку соціального діалогу, оскільки це явище є одним із пріоритетних напрямів як у Франції, так і в Україні. Ми з цікавістю та професійним інтересом спостерігаємо за подіями, які відбуваються у Франції, а також за рішучими діями Президента з проведення структурних реформ французького суспільства, багато з яких стосуються, зокрема, і соціально-трудової сфери, хоч і викликали, наскільки нам відомо, неоднозначну реакцію в середовищі профспілок та роботодавців», - сказав керівник Мінпраці.

У контексті цього, Михайло Папієв зауважив, що для нашої держави, як країни, що проходить складний процес реформ, надзвичайно цікавим є досвід Франції з консолідації суспільства через механізми соціального діалогу.

«Сподіваюсь, що отриманий нами досвід не тільки сприятиме проведенню реформ і Україні, а і надасть новий імпульс для подальшого розвитку співробітництва та розширення взаємовідносин між соціальними партнерами наших країн та інституціями соціального діалогу», - підкреслив Папієв.