22.04.2008 15:52
В адрес редакции From-UA поступило сообщение пресс-службы МО Украины, приводим его полностью на языке оригинала:

"19 квітня у Києві відбулася спільна нарада керівництва Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України, присвячена уточненню завдань для головного розвідувального органу ЗС України.

У нараді взяли участь Міністр оборони України Юрій Єхануров, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Сергій Кириченко, їхні заступники, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Віктор Гвоздь.

Учасники наради ознайомилися із зразками озброєння і військової техніки, що є на озброєнні спеціальних підрозділів Головного управління розвідки, а також відвідали Музей воєнної розвідки України.

За результатами наради глава вітчизняного військового відомства зазначив, що він в цілому задоволений рівнем діяльності Головного управління розвідки МО України.

– Кожен підрозділ має свої завдання. Сьогодні ми заслухали доповіді керівників Головного управління розвідки. Повинен сказати, що це були кваліфіковані доповіді, – сказав він.

За словами Юрія Єханурова, керівництву Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України дуже важливо не тільки отримувати інформацію традиційним шляхом, але і побувати в розташуванні ГУР МО України, ознайомитися з системою роботи його фахівців.

Він також висловив переконання в тому, що такі зустрічі потрібно робити приблизно раз у квартал.

Як наголосив Міністр оборони України, Головне управління розвідки є дуже важливим підрозділом, аналоги якого є в кожній країні, і він має працювати. Юрій Єхануров також зауважив, що в Головного управління, як і в кожного підрозділу, є багато проблемних питань, пов’язаних з бюджетом, технічним оснащенням, соціальними гарантіями.

Крім того, однією з нагальних проблем керівник оборонного відомства назвав ту обставину, що на даний час постає питання передислокації Головного управління розвідки у зв’язку з подальшою розбудовою міста Києва.

– Сьогодні місто вже “прийшло” на територію Головного управління розвідки, і нам треба думати щодо майбутнього розміщення управління, оскільки місце, де на даний час воно дислокується, вже не відповідає багатьом вимогам. Треба передислокувати, а для цього треба будувати, – зазначив Міністр оборони.

Щодо рівня та якості інформації, якою Головне управління розвідки забезпечує керівництво військового відомства, Юрій Єхануров висловився позитивно.

За його словами, Головне управління розвідки є тим підрозділом, інформацію та серйозні аналітичні матеріали від якого керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України отримує протягом кожного дня.

– Сьогодні ми багато говорили про аналітичні матеріали, були поставлені завдання, висловлені зауваження, і повинен сказати, що в цілому рівень Головного управління розвідки нормальний, – сказав Юрій Єхануров.

Говорячи про рівень фінансування Головного управління розвідки МО України, Юрій Єхануров наголосив, що хоча воно і здійснюється за окремою статтею, але у керівництва військового відомства є розуміння того, що цей підрозділ працює в інтересах Міністерства оборони України.

– Вже в першому кварталі ми продемонстрували, що можна в межах оборонного бюджету гнучко вирішувати нагальні фінансові питання шляхом перерозподілу коштів. Головне управління розвідки – це наша структура, і ми за неї так само вболіваємо, як і за всі інші, – підкреслив він.

Прес-служба ГУР МО України"