18.01.2011 15:08
Голова Сумської обласної державної адміністрації Юрій Чмирь зустрівся з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові Яном Гранатом, передає прес-служба Сумської ОДА.

Юрій Чмирь наголосив, що налагодження тісної співпраці з іншими країнами є одним із пріоритетів у роботі обласної влади. Очільник Сумщини ознайомив Яна Граната з новими механізмами співпраці влади та інвесторів у рамках «єдиного інвестиційного вікна».

«Сьогодні ми розробили спрощену систему проходження дозвільних процедур для інвесторів, що сприятиме залученню капіталу в економіку області», - зазначив Юрій Чмирь.

Ян Гранат подякував за теплий прийом і за роботу обласної влади, яка сприяє укріпленню дружніх стосунків з Польщею.

Зовнішньоторговельний обіг Сумської області з Республікою Польща у січні-жовтні 2010 року склав 21 мільйон 373,3 тисячі доларів США, що на 16,7% більше, порівняно з відповідним періодом 2009 року.

«Я дуже радий за Сумську область, адже ви почали взаємодію з інвесторами. Це, безперечно, правильно. Польща уже 20 років працює у цьому напрямку і ми маємо чималий досвід, яким із задоволенням поділимося», - запевнив Ян Гранат.

У ході зустрічі обговорено напрямки подальшої співпраці Сумської області з Республікою Польща.