31.05.2011 17:16
Активна молодь Києва продемонструвала усім киянам та гостям міста страшні наслідки паління. Молоді люди дали можливість усім охочим зробити перший крок для того, аби відмовитись від шкідливої звички. Першими цей крок зробили народні депутати України.

Від самого ранку 31 травня 2011 року активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді регіони» біля Верховної Ради України спонукали народних обранців кинути палити та обміняти цигарки на жувальні гумки, пластир та книги Алана Карра «Легкий спосіб кинути палити».

Продовжилась акція до Всесвітнього Дня боротьби з палінням «Сьогодні не пали!» на Хрещатику. Спеціально для заядлих курців у центрі міста організували тунель для перекурів. У цьому павільйоні була представлена виставка фотографій наслідків руйнівної дії цигарок на організм людини.

Також усім прохожим продемонстрували тематичну експозицію від організації «ЖИТТЯ», аби наглядно довести, як саме куріння впливає на організм людини за допомогою спеціального винаходу та елементарної серветки, які є прототипом людських легень під час паління.

Після такого короткого перекуру у багатьох виникало бажання позбавитися шкідливої звички. Активісти ВМГО «Молоді регіони» допомагали – бажаючі отримали в обмін на цигарки жувальні гумки, пластир та корисну літературу для полегшення перших кількох днів без тютюну. Паралельно проходив майстер клас з фітнесу для усіх охочих розпочати справжнє здорове життя.

До акції долучилися народні депутати України та спортсмени.

«Молодь кожного року влаштовує подібні акції. Цьогорічне святкування Дня боротьби з палінням дійсно дало комплексну можливість охочим розпочати здорове життя, замінивши небезпечну звичку на заняття спортом. Ідея організації місць для перекурів у столиці з інформаційними стендами про наслідки цієї звички має бути підтримана. Така міра може суттєво зменшити кількість громадян залежних від тютюну», - вважає народний депутат України, голова ВМГО «Молоді регіони», Андрій Пінчук.