Кримінальні авторитети руками Мінфіну беруть контроль над усім азартним бізнесом України
12.11.2010 15:36
Один із лідерів донецького ОЗУ Юра Єнакієвський дуже помітно впливає на економічні та політичні процеси в країні. Як передають «Украинские файлы», про це в інтерв’ю сайту «Українська Правда» заявив екс-Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Експерти запевняють, що саме «Юра Єнакієвський» та його група стоїть за лобіюванням скандального законопроекту «Про азартні ігри», який ЗМІ вже охрестили як «найбільш корумпований законопроект» за всю історію України».

Експерти запевняють, що в разі прийняття законопроекту «Про азартні ігри», вітчизняний гральний бізнес стане жертвою кримінальної корупції в органах державної влади, а гральний ринок остаточно стане непрозорим, оскільки всі рішення в ньому прийматимуться виключно одним кримінальним угруповуванням, що буде контролювати державне монопольне підприємство, яке керуватиме ринком.

«За останньою інформацією ця група узгодила спільні дії із кримінальними «смотрящими». Один із лідерів донецького ОЗУ Юра Єнакієвський дуже помітно впливає на економічні та політичні процеси в країні. У відповідь на ці вислови я наступного дня отримав заяву народного депутата від Партії регіонів (керівника охорони Фірташа) про те, що мені треба сушити сухарі. В інформаційному банку даних МВС він (Юра Єнакієвський – ред.) числився саме так. Правда, він був лідером середньої ланки, абсолютно не порівняти з крупними серйозними авторитетами на період 2004 року. Якщо по-кабмінівськи, то він був віце-прем′єром. Слабеньким, гуманітарним, але віце-прем′єром. Але враховуючи, що в 2005 році Донецька область була зачищена від лідерів - хто сів, хто втік - Юра Єнакієвський став рости. Сьогодні в Україні відбувається реконструкція системи «смотрящих». Відповідно, не могло не народитися старшого довіреного по контактах неформальної влади з формальною. Зараз таку роль виконує Юра Єнакієвський. По-моєму, це ні для кого не секрет, просто всі мовчать. Адже розуміють вибухонебезпечність цієї інформації. Буквально через тиждень після мого усунення з посади міністра внутрішніх справ він взяв під контроль відвали в Запоріжжі (всі ці роки відвали працювали на заводи, а бандюків туди не допускали)», - наголошує Юрій Луценко.

На сьогоднішній день експерти побоюються кримінальної монополізації ринку азартних ігор та лотерей, адже це може призвести до повної тінізації доходів від цього значного виду бізнесу. Вони запевняють, що на цьому ринку прибутки від роботи «одноруких бандитів» надходитимуть справжнім бандитам.