29.01.2013 12:12
У минулому році податківцями Голосіївського району столиці проведено значну роботу по виявленню фактів використання роботодавцями неоформленої належним чином найманої праці та виплат заробітної плати у «конвертах». І результат не змусив чекати.

Завдяки спільним діям комісії, створеної з органами місцевої влади, та індивідуальній роз’яснювальній роботі 560 підприємств Голосіївському району підвищили рівень виплати заробітної плати. Додатково до місцевого бюджету надійшло податку на доходи фізичних осіб в сумі майже 950 тисяч гривень.

І на сьогоднішній день одним з першочергових завдань працівників податкової служби є пропаганда економічних, соціальних та етичних переваг отримання громадянами легальних доходів.

Крім того, громадянам необхідно усвідомити, що «сірі роботодавці», які виплачують заробітну плату без оформлення трудових відносин або нижче встановленого розміру, послаблюють їх соціальний захист, зменшують надходження до бюджетів усіх рівнів та державних соціальних страхових фондів.


Шляхом співбесід та роз’яснювальної роботи з роботодавцями, податківці району досягають зменшення кількості підприємств, на яких ігнорують вимоги законодавства щодо та зазначеними заходами збільшують рівень оплати праці.