12.10.2013 15:14
Саме такі висновки можна зробити з нововведень Держслужби зайнятості. Зокрема, йдеться про бажання «скоротити максимальний термін перебування безробітних на обліку до чотирьох місяців з нинішніх шести місяців і більше». В подібних рішення відчувається «проФФесіоналізм» з гірким присмаком «покращення», вважає народний депутат України ("Батьківщина"), член комітету з питань соціальної політики Верховної Ради України Андрій Павловський.

«Покращення», на думку депутата, полягає в тому, що тепер охочих стати на офіційний облік безробітних стане ще менше. На папері це буде виглядати як скорочення безробіття; але насправді, це ще більше погіршить становище людей, що шукають роботу. Особливо це відобразитися в депресивних регіонах України, де не рідко така «допомога» від держави стає єдиним грошовим джерелом існування родини!

Депутат вимушений дати декілька порад пані Королівській:

1. Вивчити закон Оукена! Він вивів закон, відповідно до якого щорічний приріст реального ВНП приблизно на 2,7 % утримує кількість безробітних на постійному рівні. Кожні додаткові два відсотки приросту реального ВНП зменшують кількість безробітних на один відсоток. Аналогічно, кожне додаткове скорочення темпів приросту ВНП на два відсотки спричинює зростання норми безробіття на один відсоток. Цей закон, до речі, вивчають студенти на 2-3 курсі економічних ВНЗ. Можливо, Вам, пані міністр, варто повторити пройдений? матеріал!

2. Відповідно до наведеного закону, у всіх розвинутих країнах з безробіттям борються шляхом створення нових робочих місць. А Ваш уряд їх навпаки скорочує, коли проводить безальтернативну політику лібералізації з втратою можливостей впливу державного регулювання на економіку!

3. Необхідно створювати робочі місця не лише у столиці та обл.центрах, але й у регіонах. Це дасть змогу знизити соціальне розшарування між центром та районам, зменшити соціальну напругу!

4. Для оптимального регулювання ринку праці необхідно створити єдиний реєстр попиту та пропозицій робочих місць. Відповідно до цього реєстру можливий аналіз трудових спеціальностей, які є найбільш витребувані роботодавцями та проводити відповідну перекваліфікацію трудових ресурсів!


5. Все ж таки, повторіть пройдений? матеріал…