06.01.2014 14:11
За повідомленням прес-служби КМДА,невідомі зловмисники проникли у приміщення Київради, де зберігалася нагородна продукція (медалі та посвідчення до них, грамоти та подяки). Чиновники наразі не можуть сказати чи зникли якісь нагороди, однак уже звернулися в міліцію.

"Технічні працівники виявили, що двері до комори, в якій зберігалася нагородна продукція, відкриті. Коли ми прибули на місце – побачили, що замок зрізаний, все перевернуто, відсутня значна кількість медалей. Згодом завдяки нашим співробітникам ми знайшли в коморі їдальні близько 100 коробок з медалями та посвідченнями. Наразі ми наводимо лад, розбираємо сміття, аби мати змогу скласти ці нагороди, перерахувати їх та визначити, що зникло", - цитує прес-служба КМДА заступника начальника відділу нагород Валентину Бебко, пише zaxid.net.

Особливої цінності нагороди не становлять – у коморі відділу нагород зберігалися медалі як часів СРСР, так і часів Незалежної України. Серед них: медалі "Ветеран праці", медалі, виготовлені з нагоди 1500-річчя Києва, медалі, виготовлені до 50-річчя визволення України від фашистських загарбників, а також медалі, виготовлені з нагоди 50-річчя перемоги у ВВВ.


У КМДА наразі не можуть визначити кількість вкрадених нагород і чи зникли вони взагалі, зазначаючи, що для того аби перерахувати кількість медалей, що залишилися, та оцінити збитки, необхідно щонайменше тиждень. Втім, на місці події уже працюють правоохоронці, які намагаються з’ясувати хто зламав двері до комори та розкидав пакунки з нагородами.