22.01.2014 12:40
Сьогодні на сесії обласної ради депутати підтримали Президента України Віктора Януковича та ухвалили заяву щодо політичного діалогу та стабілізації ситуації в країні.

Текст проекту заяви:

«Кожен з нас мріє жити у заможній державі, впевнено дивитися у майбутнє, обирати собі владу і знати, що твої добробут, права і свободи надійно захищені законом.

Представляючи регіон, виборці якого неодноразово підтримували курс Президента України Віктора Януковича і на останніх виборах до Верховної Ради України знов підтвердили незмінність своїх політичних уподобань, Харківська обласна рада вважає своїм обов’язком засудити усі спроби насильницького повалення конституційної влади, легітимність якої визнана світовою спільнотою.

Безвідповідальні спроби опозиційних політиків використати заявлені як мирні громадянські акції для досягнення вузьких політичних цілей, спотворили їх і перетворили у сплеск насилля і беззаконня. Головна площа країни перетворилася у нетрі, а урядовий квартал - на поле битви. Навряд чи це схоже на європейську мрію, яку плекали у своїх серцях мільйони наших громадян. Але саме в таких умовах вільно почувають себе маргінальні радикальні угруповання, чим вони і не забарилися скористатися 19 січня.

Лідери опозиції, які кожного дня підбурювали людей на київському майдані Незалежності, врешті-решт втратили контроль над ситуацією, коли, так звана, мирна акція обернулася насиллям і кров’ю. Чудово усвідомлюючи, до чого призвели їх зухвалі та необачні дії, перед розбурханим агресивним натовпом, вони цинічно намагаються уникнути відповідальності, огульно звинувачуючи владу, всюдисущих провокаторів, а невдовзі перейдуть до взаємних закидів.

Перебіг подій доводить, що чинна українська влада залишається в країні єдиною силою, яка здатна взяти на себе відповідальність, щоб забезпечити гідне майбутнє України, попередити розкол нації і очолити вихід держави з глибокої політичної кризи, в яку її зіштовхують політичні амбіції опозиційних авантюристів від політики та вуличних екстремістів, чий час збіг ще у минулому столітті.


Харківська обласна рада висловлює свою підтримку Президенту України Віктору Януковичу і рішуче закликає всі політичні сили країни, громадські рухи й організації до політичного діалогу, щоб зупинити сповзання держави у прірву громадянської війни, в якій переможців не буває. Ніколи не пізно сісти за стіл переговорів, щоб знайти порозуміння. Всі ми несемо відповідальність перед майбутніми поколіннями і повинні знайти компроміс заради майбутнього Соборної Української Держави».