25.01.2014 08:00
«Ніякий Львів і ніякий Донецьк не перетисне, якщо буде позиція киян. Все залежить виключно від киян. Якщо на підтримку акції епізодично буде виходити 10-20-30 тисяч киян, це означатиме, що влада програла остаточно». Таку думку під час оналайн-конференції у інтернет-виданні Новости Украины - From-UA наолосив Тарас Чорновіл.

На думку політика, це питання, від якого залежить, що буде з Україною. Якщо мільйон киян не прийде, то це означає, що розкол країни входить в дію і відсепаровують поступово Західну Україну, впевнений колишній народний депутат: «Вона потрохи, переживши дуже серйозні потрясіння, можливо військові сутички, бо не зрозуміло, де буде проходити кордон, поступово дістане свободу. І можливо з часом, виокремившись в якусь квазі-державу перейде до Євросоюзу».

«Якщо кияни піднімуться, продовжив думку Тарас Чорновіл, - то кордон, можливо, пройде на схід від Києва, конкретно не знаю де. І ті, хто з цим змиряться, опиняться під бандитською кримінальною частиною країни. А решта буде розвиватися нормально».


Політик не дуже вірить в те, що країну ще можливо зберігти: «Для цього потрібно було в перші дні протесту мати лідера опозиції, який би міг вести переговори і якому б довіряли і який би знав, що він несе відповідальність за свої слова, який би міг домовлятися з Ахметовим, Новинським, треба чи не треба – це вже десяте питання, та це був би єдиний шлях до того, щоб змінити ситуацію у країні та змінити владу. Можливо не одразу, можливо упродовж року, та змінювати перманентно, та це був би єдиний шанс рухатися у бік цивілізації. Та цього зроблено не було – і винні тут, у першу чергу, опозиційні лідери».

«Зараз від киян залежить, де буде проходити лінія західної та східної України, та вона колись пройде. Давайте подумаємо: місяць назад деякі речі, які сьогодні відбуваються, здавалися якоюсь фантастикою, і цього не могло бути за означенням», - підсумував Тарас Чорновіл.