25.01.2014 20:01
"На пропозицію лідерів опозиції щодо звільнення вже затриманих осіб Глава держави запропонував Генеральному прокурору України вийти з пропозицією до судових органів про зміни запобіжного заходу, не пов'язані з попереднім ув'язненням. Для забезпечення цієї пропозиції лідерів опозиції Генеральний прокурор і Міністр внутрішніх справ уже зробили свої заяви, якими запропонували, власне, зробити те ж саме. У зв'язку з цим, лідери опозиції мають негайно забезпечити повний відхід людей з вулиці Грушевського і припинення будь-яких протиправних дій".

О таком решении рабочей группы по урегулированию политического кризиса заявил Первый зам. главы президентской администрации Андрей Портнов, сообщает официальный сайт президента Украины.


"Наступна пропозиція від опозиції полягала у прийнятті закону про амністію, яким звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи. У зв’язку з цим, Президент України погодився на цю пропозицію, і ми вважаємо, що можна було б піти і підтримати фракціями більшості це рішення за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень в усіх куточках нашої країни, у тому числі на Майдані Незалежності".