На Луганщині реалізується схема фальсифікації виборів
26.10.2014 17:48

Станом на 8:00 ранку спостерігачі у 106-му виборчому окрузі (Луганська обл.) зафіксували, що в ДВК №№ 440394, 440393, 440400 та 440409 голови, їх заступники, секретарі та частина членів виборчих комісій взагалі не з’явилися на дільницях, сообщает интернет-издание "Kraina".

Відсутність керівників та членів цих ДВК, які були подані від кандидата в народні депутати Сергія Шахова та партій «УДАР», «Заступ», «БЛОКУ ПЕТРА ПОРОШЕНКА», «Нова політика» та Партії зелених, пояснюється спробою в день голосування замінити «мертві душі» на реальних членів дільничних комісій. Завдання останніх – забезпечення фальсифікації під час підрахунку голосів.

На виборчих дільницях №№ 441192, 41195 та 441197 виборчого округу 106 керівниками та членами ДВК, які подані від провладного кандидата у народні депутати Сергія Шахова, партій «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» та «УДАР» Віталія Кличка, не перешкоджали підкиданню в кабінки для голосування ручок зі зникаючим чорнилом.

Зокрема, на дільниці № 441195 кулькові ручки зі зникаючим чорнилом були виявлені не тільки в кабінках для голосування, а й на столах голови комісії - Владислава Юр'єва (поданий від кандидата Сергія Шахова) та його заступника - Андрія Усова (від Ольги Онікієнко). Через використання ручок зі зникаючим чорнилом були зіпсовані виборчі бюлетені, що вплинуло на результати голосування та неможливість встановлення результатів волевиявлення виборців.

Як зазначають спостерігачі та журналісти, таким чином провладний кандидат Сергій Шахов через своїх членів ДВК реалізує схему фальсифікації результатів виборів в 106-му окрузі.

Дайджест порушеннь в 106-му окрузі:

Громадське телебачення. Настя Станко

«Близько 9:00 ранку на дільницю №92 прийшли троє молодих хлопців, які заявили, що на них треба замінити інших членів ДВК. Голова комісії говорить, що вони від кандидата Сергія Шахова. Наразі вона відмовилася робити заміну, з’ясовує ситуацію. Також голова клмісії повідомила, що раніше до неї вже підходили люди Шахова, які прпонували змінити секретаря комісії, заступника голови тощо.

«На сусідній 91-й дільниці замінили 9-х членів комісії. Вона, як нам відомо, не працює (…) Ми вже маємо інформацію про декілька дільниць у 106-му окрузі, де відбувається така історія», - зазначила Настя Станко.

Раніше ми повідомляли, що Шахов не прибрав свою передвиборчу агітацію з вулиць міста». 

0642.ua

Экс-губернатор Луганщины Ирина Веригина написала в соцсетях о фальсификации выборов на 106 округе Луганской области.

"Таких выборов я не помню. Прикрываясь войной, в Луганской области меняют членов участковых комиссий в 106 округе прямо в день голосования. Очень страшно, что одни люди гибнут за Украину, а другие фальсифицируют выборы. Юристы работают. Но так все привыкли к безнаказанности, что даже не боятся уголовной ответственности", - пишет она.

Правозащитник Богдан Бондаренко прокомментировал ее пост так: "Называйте своими именами: команда Порошенко фальсифицирует/срывает выборы под региональным руководством Сергея Шахова и Артура Герасимова... Там уголовные дела нужны + давить публично на МВД. которое будет бездействовать (ведь Порошенко это выгодно)...".

INFORMATOR.lg.ua

Утром 26 октября в Северодонецке (избирательный округ №106) были замечены предвыборные бигборды кандидата в народные депутаты Украины Сергея Шахова.

Місцева влада в особі губернатора Луганської області Геннадія Москаля тільки через чотири години після початку виборів відрепортувала про те, що в Попаснянському районі 7 із 15 дільниць розпочали роботу. Якщо враховувати, що найбільша явка виборців спостерігається в ранкові години із моменту відкриття дільниці, значній частині виборців не вдалося проголосувати, а неупереджений підрахунок голосів новими членами ДВК малоймовірний.