Київська медіа-профспілка обрала голову організації та нових членів комітету
08.02.2016 14:43

6 лютого відбулись щорічні загальні збори «Київської міської організації ВПС НМПУ» (КМО НМПУ). Участь у зборах взяли делегати від первинних осередків КМО НМПУ міста Києва, а також гості.

В рамках зборів голова КМО НМПУ – Юка Гаврилова прозвітувала про діяльність за 2015 рік й зауважила, що приріст нових учасників КМО НМПУ становить 37%, а кількість осередків у Києві за 2015 рік зросла удвічі. «Минулого року під час зборів я зазначила, що вважатиму свій обов’язок як Голови КМО НМПУ виконаним, якщо зможу посприяти творенню щонайменше 2 нових осередків. Нам вдалось створити 10 нових осередків у Києві, і я вважаю це гарним показником» , – сказала Юка Гаврилова.

Олександр Тарасов, член комітету КМО НМПУ прозвітував про діяльність Юридичного бюро та захист прав журналістів. Він наголосив, що 100% справ Юридичне бюро у 2015 році виграло на користь журналістів. «У цьому році до нас потрапляли дуже складні справи, оскільки необхідно було довести трудові стосунки на телекомпанії, яка офіційно їх не оформлювала. І нам не лише вдалось встановити цей факт, а й домогтись рішення суду про компенсацію заробітних плат» , – додав він.

Ольга Падірякова, член комітету КМО НМПУ розповіла про роботу київської організації для українсько-польського конкурсу журналістської майстерності, зокрема як член журі зазначила: «У цьому році якість розслідувань суттєво зросла, саме тому замість 10 найкращих робіт ми обрали 15. Журналісти обирають актуальну тематику розслідувань і ретельно досліджують проблему».

Також перед делегатами зборів виступила виконавчий секретар НМПУ, Оксана Винничук та представила бюджет Всеукраїнської організації НМПУ на 2016 рік і прозвітувала за 2015 рік.

Під час зборів делегати обрали голову, новий склад членів комітету та ревізійну комісію. Одноголосно було підтримано кандидатуру Юки Гаврилової на посаду голови КМО НМПУ. До складу Комітету делегати обрали:

Юку Гаврилову

Олександра Тарасова

Ольгу Падірякову

Ігора Чайку

Віктора Кожевнікова

До складу Ревізійної комісії увійшли:

Дмитро Іванов

Інна Гончарова

Олена Халімон

Учасники зборів обговорили актуальні проблеми медіа-спільноти та затвердили стратегію розвитку організації на 2016 рік. Першочерговими завданнями КМО НМПУ було визначено захист трудових прав своїх членів, боротьбу проти чорних зарплат, неофіційного працевлаштування, активізацію роботи з укладання колективних договорів та якісних угод для фрілансерів (як найменш захищеної групи журналістів).

Член комітету КМО НМПУ, медіа-юрист Олексанр Тарасов, наголосив: «Ми також усвідомлюємо, що створення суспільного мовлення викличе великі соціальні потрясіння, і тому, ми неодмінно, в разі виникнення конфліктів на НТКУ, будемо захищати права своїх членів. Ми готові до співпраці та діалогу з адміністрацією НСТУ, але готові й розпочати колективний трудовий спір, в разі порушення прав наших членів».

Окремо, журналісти також затвердили стратегічним напрямком діяльності організації на 2016 рік створення і проведення масових журналістських заходів. Зокрема відновлення роботи Прес-клубу для журналістів.