Над Україною проведено величезний політичний та економічний експеримент
12.04.2016 13:40

Жорстка політика Путіна проти України буде тривати до зміни влади в Києві або до суттєвого послаблення політичних та економічних позицій РФ. Про це під час чату у "Главреді" повідомив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.

За словами експерта, над Україною проведено величезний політичний та економічний експеримент у вигляді покарання за спробу вступити в політичну асоціацію з ЄС та переорієнтуватися на європейський ринок.

«Проміжні результати сьогодні такі. Крим захоплено, анексовано. На Донбасі встановлено режим сепаратистів, при цьому Сурков каже, що Захарченко і Плотницький перебуватимуть на посадах до кінця їх повноважень у 2018-2019 роках. Україна послаблена політично та фінансово. Проти України запроваджено економічні санкції з боку Росії. Ратифікація Угоди про асоціацію з ЄС спочатку відкладена, а потім заблокована», - каже політолог.

Згідно прогнозу Толстова, жорстка політика Путіна проти України буде тривати до зміни влади в Києві або до суттєвого послаблення політичних та економічних позицій РФ.

«Шлях у вигляді пошуків порозуміння та нормалізації двосторонніх українсько-російських відносин поки що не проглядається», - констатує експерт.