Чи дійсно введення системи е-декларування було умовою для отримання траншу МВФ
15.08.2016 14:35

У України ще є час ретельно перевірити систему е-декларування в дії та виправити помилки. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA заявив політолог Олександр Палій.

За словами нашого співрозмовника, формально введення системи е-декларування не було умовою для отримання траншу МВФ, але якщо б Україна цього не зробила, це могло б нам зашкодити.

«Держава вчинила абсолютно правильно, запустивши цю систему. І президент правильно сказав, що «ми не можемо зірвати цей процес, давайте запускати систему, а помилки виправляти вже постфактум, коли вона реально запрацює». Бо зрозуміло, що не всі одразу побіжать декларувати, і якраз зараз є час ретельно перевірити систему в дії та виправити помилки», - пояснює політолог.

Таким чином, констатує експерт, ми побачили політичне і фактичне рішення президента і прем’єр-міністра з цього питання, щодо його необхідності для міжнародного позиціонування.

«Це була правильна і доречна постановка питання: «У нас є така дата запуску – 15 серпня, а ви робіть що хочете, але зробіть це», - зазначає співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новини України - From-UA повідомляло про те, що в Україні в 00:00 15 серпня почала роботу система е-декларування.