Українці досі не усвідомлюють, який великий шлях пройшли за ці 25 років
23.08.2016 13:47

Україна ще не є «державою мрії», але є сподівання, що народ зможе знайти себе і піднятися. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український правозахисник, член-засновник Української Хельсинської групи, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

За словами нашого співрозмовника, українці досі не усвідомлюють того, який великий шлях за ці 25 років пройшла наша держава від того стану, в якому вона була у Радянському Союзі.

«Людські очікування є великими, і ми би хотіли, щоб цей величезний шлях було пройдено за один стрибок. Але так не буває. Так може бути лише тільки у китайській версії суспільних змін», - зазначає експерт.

За словами правозахисника, сьогодні Україна звичайно ще не є «державою мрії».

«Значною мірою це напівфабрикат. Це ще тільки обіцянка того, що може бути. Обіцянка, яка дуже виразно і гордо заявлена українськими Майданами, але народ дуже швидко розчаровується, відступає, боїться тієї духовної величі, на яку він піднявся на Майданах, одразу вертається в звичні способи поведінки з усіма наслідками цього», - зазначає член-засновник Української Хельсинської групи.

«Я сподіваюся, що Господь допоможе народові знайти себе і огранити той алмаз, який вже є, але який ще не виблискує усіма гранями. У мене зберігається така надія. Я надзвичайно вдячний українцям за Майдани, вони повернули мені віру у свій народ, бо інколи здавалося, що ми вже не піднімемося. Але ми піднялися. І потенціал є величезний, тільки потрібно, щоб ми повірили у свої можливості і навчилися бути відповідальними», - резюмував Мирослав Маринович.