Народжені у 1950-х - 1960-х роках, можуть залишитися без пенсій
23.10.2016 22:46

На сьогоднішній день більшість українців, які народилися в 1950-1960-х роках, ризикують залишитися без пенсій, оскільки не мають стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок.

Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака, передає "Бджола".

"Сьогоднішня ситуація складалася, починаючи з 1991 року, коли в державі змінилися цінності. Хтось поїхав за кордон, інші стали займатися бізнесом, працювали нелегально", - зазначила Корчака.

При цьому Корчака підкреслила, що це стосується тільки тих людей, які працювали без трудової книжки і не встигли набрати необхідних 15 років трудового стажу.

"Тому держава не може надавати допомогу цій категорії громадян", - заявила Корчака.

Глава пенсійного фонду Вінницької області підкреслила, що через зміну цінностей держави, "зникла культура трудових відносин, знищувалося виробництво".

"І тепер ми маємо покоління, яке не набуло права на пенсію, оскільки не має необхідних 15 років трудового стажу. Це люди у віці 50-60 років, які звертаються до пенсійного фонду, але пенсію їм призначити ми не можемо. І що найсумніше , заробити цей стаж у них вже немає часу",- пояснила Корчака.