Лисенко про ракетні навчання: «Не лякайте їжака…»
30.11.2016 14:35

Збройні сили України мають повне право на проведення будь-яких військових навчань на території своєї держави, і залякування з боку Російської Федерації українських військових не вразили. Про це сьогодні, 30-го листопада, розповів прес-офіцер Міноборони з питань АТО Лисенко Андрій під час розмови з журналістами на брифінгу в Києві, повідомляє replyua.net.

Так він прокоментував погрози з боку Міністерства оборони Росії щодо проведення ракетних навчань ЗСУ біля адміністративного кордону з окупованим Кримом. «Все, що ми запланували, буде проводитися. А все що стосується якихось залякувань, можу сказати лише одне – Збройні сили України будуть проводити військові навчання на території своєї суверенної країни», - наголосив Лисенко.

Полковник зауважив, що Україна – суверенна та незалежна держава, яка дотримуючись усіх міжнародних норм, проводить свої планові бойові навчання та випробування. «Ми маємо свою територію, де проводимо випробування, військові навчання, тактичні навчальні операції тощо. І чому ми маємо когось слухати, що нам робити на нашій землі. Ніяка Росія нам не командир», - заявив полковник. Як відомо, Міноборони РФ повідомило аташе при посольстві України в Росії про те, що ЗС РФ будуть протидіяти військовим навчання ЗСУ біля кордону з Кримом.