Лавров: Війська РФ на Донбасі – чергова фантазія український уряду
01.12.2016 15:47

Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Лавров Сергій продовжує вперто заявляти про те, що військовослужбовців Збройних сил Росії немає на території окупованого Донбасу; також, за його словами, РФ не постачала туди зброю. Про це він розповів під час розмови з кореспондентами італійського видання «Corriere della Sera», передає replyua.net.

«Українська сторона продовжує стверджувати, що в її східній частині, де проводиться антитерористична операція, знаходиться важке озброєння з Росії. Можу вас запевнити, що це чергова фантазія українського уряду», - заявив Лавров. Глава зовнішньополітичного відомства країна-агресора переконує, що війна на Донбасі ведеться зброєю, яка там залишилася після розпаду Радянського союзу. Питання лише в тому, чому вона не закінчується вже протягом трьох років…

Лавров переконує, що конфлікт на Донбасі закінчиться лише тоді, коли окупована частина отримає особливий статус. «Сьогодні Україна не хоче виконувати своїх обов’язків за Мінськими домовленостями. Потрібно надати Донбасу особливий статус, провести там вибори та реформувати Конституцію», - каже він. Як відомо, 29-го листопада у Мінську відбулася зустріч глав МЗС країн «нормандської четвірки».