Депутати мають отримати гідну зарплатню, але разом з новими правилами гри
23.12.2016 13:46

Цьому парламенту треба було б ухвалити справді гідну заробітну плату, але разом зі зняттям недоторканності. Про це виданню РИА Новости Украина розповів політолог, директор центру суспільно-інформаційних технологій "Форум" Валерій Димов.

На думку експерта, народні депутати можуть підняти собі заробітну плату, але потім, враховуючи осуд громадськості, можуть знову відмінити, як це було влітку.

«Наші депутати не демонструють певною мірою відповідальності за ухвалення рішень, тому важко прогнозувати поведінку людей, які не залежать від цієї заробітної плати. Тому там будуть інші фактори, політичні, популізм, інше, вони, скоріше, будуть на порядку денному більше, аніж цей сам законопроект. Те, що він не релевантний ані потребам, ані вимогам суспільства, це однозначно. Там, наприклад, є 4900 гривень закладено на міжміські розмови. Тобто це стара стаття, очевидно, яка просто кочує, оскільки всі депутати давно користуються мобільним зв'язком, а не укртелекомівськими міжміськими розмовами. А те, що він не релевантний вимогам суспільства, я вже сказав», - каже Валерій Димов.

За словами аналітика, депутати витрачали мільярди грошей на свої передвиборчі кампанії, вони показали нам свої статки, і вони задекларували всі ці маєтки.

«І я думаю, що насправді давно вже відірвані від потреб нас з вами, українських громадян. І порядок денний це тільки підтверджує», - додає співрозмовник видання.

На думку експерта, цьому парламенту треба було б насправді ухвалити справді гідну заробітну плату, але разом зі зняттям недоторканності.

«Тому насправді вони мають ухвалити дійсно гідну заробітну плату, зняти недоторканність і, скажімо так, започаткувати нові правила гри, в тому числі політичної гри. Тому що насправді 26 тисяч, незважаючи на наш з вами гнів і осуд, насправді це не та заробітна плата, яка має бути у гідної, професійної, компетентної людини, яку ми обираємо в представницький орган влади. Тому вони мають започаткувати ці правила. Але народні депутати, які зараз знаходяться в українському парламенті, насправді зовсім іншими критеріями послуговуються в своїй діяльності», - резюмував Валерій Димов.