Додон зізнався, що Лукашенко йому більше до душі, ніж Путін
14.02.2017 14:12

Під час інтерв’ю президент Молдови Ігор Додон заявив, що він не являється проросійським політиком. При цьому він заявив, що йому більше подобається політика Лукашенка, ніж Путіна. Про це він заявив на передачі «Нємцова.Інтерв’ю», передає replyua.net.

Як відомо, у своїй передвиборній кампанії Додон часто заявляв про те, що він симпатизує російському президенту Володимиру Путіну. Також він казав, що якщо стане президентом, то активно розвиватиме тісні взаємовідносини з Російською Федерацією. У світі Ігор Додон вважається проросійським президентом. Після того, як він став главою держави, його перша робоча поїздка пройшла на території РФ.

Під час візиту до Брюсселя Додон розповів про своє ставлення щодо асоціації Молдови та ЄС. Також він поговорив і про боротьбу з корупцією та олігархією. «Протягом останніх років, зважаючи на всі події, які відбувалися у Європейському союзі, громадяни Молдови втратили довіру до європолітиків. Ми почали розчаровуватися у євроінтеграції. У 2009 році 65% молдаван довіряли Європейському союзу. Наші партнери протягом семи років зробили дуже багато хорошого для Молдови. Але на сьогоднішній день довіра до європейської інтеграції знизилася до 35%», розповів він.