Нардеп БПП звернулась до ГПУ з проханням засудити Савченко
24.02.2017 14:46

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Тетяна Ричкова направила депутатський запит до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України щодо порушення кримінальної справи стосовно народного депутата, колишньої льотчиці Надії Савченко за підбурювання військовослужбовців Збройних сил України до повалення державного ладу. Про це Тетяна Ричкова заявила з трибуни Верховної Ради, передає Солідарність.

«На цьому тижні Надія Савченко була присутня на позиціях ЗСУ і підбурювала військовослужбовців залишити свої позиції та прийти до Києва, з метою вчинення державного перевороту. Свідками дій народного депутата Надії Савченко були військовослужбовці Збройних сил України повітряно-десантних військ 80-ї та 79-ї бригад. Я хочу нагадати, що такі дії передбачені статтею 109 Кримінального Кодексу «Підбурення до повалення конституційного ладу». Прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Генпрокуратури та Служби безпеки», – сказала Тетяна Ричкова.

Від імені військовослужбовців Тетяна Ричкова закликала політиків не втягувати їх у політичну боротьбу. «Шановні народні депутати! Надайте нам можливість спокійно служити Україні, захищати наші і ваші сім’ї. Не вплутуйте нас у ваші політичні ігрища!», – заявила народний депутат.

«Я обурена тим, що деякі з моїх колег хронічно відсутні на робочому місці, але це не заважає їм отримувати чималу зарплату і висувати звинувачення «злочинній владі». Я мушу нагадати таким депутатам, що вони і є та сама влада. І від них, як від представників влади, українці чекають на розв’язання суспільно-важливих питань.. Виборці сподіваються на конструктивну законодавчу діяльність депутатів, а не популістські кампанії, в яких під лозунгами про АТО та кров, що проливають наші хлопці, замасковано кричущі порушення закону», – заявила Тетяна Ричкова.