Чи анексує Росія Донбас: головні кроки Кремля
09.03.2017 12:38

Відомий журналіст і публіцист Віталій Портников у своїй статті висловив думку, що якщо російському президенту не вдасться налагодити відносини з владою США, це може стати причиною його формальної чи навіть фактичної анексії окупованого Донбасу, про що інформує replyua.net.

Експерт назвав два головних кроки Кремля стосовно підконтрольних терористам територій Донбасу – це те, що Росія визнала так звані «паспорти» «Л/ДНР», а також оприлюднила заяву про націоналізацію майна в ОРДЛО, яке належить Україні.

«У багатьох може виникнути питання: чому російська влада лише тепер почала вдаватися до нових дій, які б привели до анексії Донбасу? Цілком очевидно, що Володимира Путіна стримували не лише Мінські домовленості. Донбас для нього був свого роду розмінною монетою під час торгів з новою адміністрацією Білого дому», - зауважив Портников.

Також він додав, що за будь-яких обставин Росія не планувала відмовлятися від контролю над окупованою частиною Донбасу, але прагнула перевести його повністю на утримання української влади.

На переконання журналіста, у Кремлі, вдаючись до анексіоністських дій, буде діяти вкрай обережно, аби Захід не посилив санкції.