МЗС: США так не полишить російської агресії
17.03.2017 16:07

Під час робочої поїздки до Сполучених Штатів Америки міністру закордонних справ України пообіцяли, що Крим та Донбас не стануть використовувати як розмінну монету для налагодження зв’язків між Вашингтоном та Москвою, а санкції проти РФ будуть зберігатися до повного виконання Мінських домовленостей. Про це у ході прес-конференції 17-го березня розповіла прес-секретар МЗС України Мар’яна Беца, передає replyua.net.

«Українська сторона отримала від американських колег гарантії та чіткі обіцянки того, що Крим та Донбас не стануть предметом обміну для досягнення цілей США щодо Росії і що антиросійські санкції будуть зберігатися до того моменту, поки Крим та Донбас не буде повністю деокуповано», - наголосила вона.

За словами представника МЗС, представники Вашингтону запевняли керівника українського зовнішньополітичного відомства, що санкції являються ключовим механізмом впливу на Російську Федерацію та основним інструментом для повернення Україні її окупованих територій. Як повідомлялося раніше, 6 та 7 березня глава МЗС України Павло Клімкін зустрічався з представниками нової Адміністрації президента США та представниками Конгресу у Вашингтоні.