Ходорковський стверджує, що Путін вже роздумує над своєю відставкою
24.03.2017 16:50

В інтерв'ю виданню Süddeutsche Zeitung Михайло Ходорковський, колишній олігарх та в даний час опозиціонер, висловив переконання, що нинішній керівник Кремля Володимир Путін вже почав роздумувати над тим, аби до 2024 року, тобто до завершення свого наступного президентського терміну, залишити найвищу посаду в державі, передає replyua.net.

«Я схильний вважати, що Путін, беручи до уваги особисті переконання, серйозно роздумує над відставкою до 2024 року. Зараз йому потрібно визначитися з цим питанням. Дуже важливим кроком для президента було в оприлюднення імені свого заступника. Це все є дуже небезпечною тенденцією, і мені невідомо, чи він на таку справу погодиться», - зауважив Ходорковський. У той же самий час, що ніхто не може гарантувати російському президенту, коли він подасть у відставку.

«Це і є проблемою, через це потрібно розробити певну модель і для цього потрібно, аби пройшов певний час. І дана модель може спрацювати лише за умови, якщо цьому буде сприяти Захід», - вважає Ходорковський. Крім того, на переконання політика, Путіна не варто вважати всесильним в Росії, де сформувалася «феодально-кримінальна система».