Кияни закликають бойкотувати ОККО за незаконне будівництво АЗС
27.03.2017 11:08

Мережа АЗС ОККО, певно, розширюється, і прагне збудувати чергову свою заправочну станцію у Дарницькому районі в заповідному урочищі «Бичок». Активісти неодноразово намагалися блокувати спроби будівельників вирізати дерева, проте ліс все одно ліг. На разі вже 2 тижні будівельні роботи на майданчику майбутньої АЗС не ведуться. Місцеві мешканці блокують доступ до будівництва важкій техніці, і для цього чергують, навіть, вночі.

На діалог з жителями району, які намагаються зберегти парк під своїми вікнами, в ОККО категорично не йдуть. Тож, кияни вирішили закликати українців байкотувати АЗС компанії.

«Думаю, #ОККО потрібен бойкот. Вже друге скандальне будівництво АЗС, де вони нехтують здоровим глуздом і законами.
Дарничани пишуть, що ОККО хоче побудувати АЗС у них під вікнами (!)

Крім того, ОККО хоче вирубувати заповідне урочище Бичок (яке у складі НПП "Голосіївський") під забудову. На жаль, рішення суду на їх користь. Але боротьба триватиме і екологи, активісти так просто заповідне урочище цим жлобам не віддадуть», - написала у соцмережах активіста Марина Гончарук (спільно з однодумцями вона домоглася заборони забудови території парку «Феофанія» в столиці).

Інший активіст, киянин Роман Халимовський на власні сторінці у Facebook, розповів про те, як до другої години ночі був на «блокаді», аби не допустити початку будівельник робіт у паркові зоні.

«Сьогодні з сусідами до 2 години ночі був на нічній "блокаді", що б у разі чого, заблокувати в'їзд машин з будівельними матеріалами на територію будівництва АЗС. Тітушек і поліцію не боїмося, тому що знаємо, що в разі небезпеки розгону, до нас на допомогу прийдуть ще 50-60 осіб. Ми проти будівництва АЗС OKKO у нас під вікнами!

Є невеликі перемоги:

1. будівництво вже не ведеться 2 тижні;
2. плакат з погрозами в бік активістів, забудовник вже зняв;
3. петиція набрала 1600 голосів.

Перемога буде за нами!», - йдеться у його дописі.