Лавров вразив своєю заявою щодо Донбасу
29.03.2017 06:52

Голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Москва не залишить у біді свої побратимів із окупованої проросійськими бойовиками території Донбасу. Про це йдеться у повідомленні прес-центру МЗС Росії.

«Росія – мирна держава. Ми не намагаємося відбирати території сусідніх держав. Ми зацікавлену в тому, щоб нас оточували процвітаючі, розвинуті країни. Ми з ними могли б вибудовувати партнерські відносини в дусі доброго сусідства. При цьому ми будемо спрямовувати максимум зусиль для того, щоб «гарячі голови» в Києві не змогли запустити нову хвилю насилля на територію відрізаного Донбасу. І взагалі, у будь-якому випадку ми не залишимо в біді наших братів з Донбасу», - заявив керівник зовнішньополітичного відомства Росії.

В той самий час журналіст Роман Цимбалюк у себе на Фейсбуці закликав Лаврова до чесності та прозорості. «Ну слово «біда» тут явно зайве. Точніше треба було б сказати так: «У будь-якому випадку Росія не залишить Донбас». Буде і далі продовжувати катувати «рускім міром». Росія принесла злидні та біду в один із найбагатших регіонів України. Смерть і бідність – все, на що здатна російська влада. Що саме пропонує тепер той клоун Лавров?», - наголосив він.