Депутат ВР назвав єдиний спосіб України вижити у 2018-2019 роках
31.03.2017 12:18

Аби Україна могла протягом 2018 та 2019 років зберігати фінансову стабільність, Київ повинен продовжувати співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Як інформує replyua.net, з відповідною точкою зору в інтерв'ю одному з українських ЗМІ виступив Юрій Соловей, депутат ВР, представник БПП. Він зауважив, що найближчим часом в України відсутня перспектива відмови співпраці з МВФ.

Найбільша необхідність у чергових траншах головного українського кредитора припаде на наступні два роки, коли Києву доведеться погасити левову частку своїх кредитних зобов’язань.

«Єдина можливість для того, аби розплатитися за всіма рахунками – це кредити від МВФ. Інших шляхів, на жаль, я не знаходжу», - наголосив парламентар.

Також він нагадав, що головною метою створення фонду є підтримка саме тих країн, які наразі розвиваються.

Як відомо, вже найближчого понеділка, 3 квітня, в МВФ відбудеться засідання щодо українського питання. Офіційний Київ сподівається на позитивне рішення. Нагадаємо, нещодавно фонд вирішив на невизначений термін відкласти розгляд можливості подальшого кредитування України у зв’язку з блокадою окупованих територій Донбасу.