Ляшко попереджає, що МОЗ може вчасно не запрацювати
31.03.2017 15:32

На сьогоднішній день в Україні існує загроза того, що програма реімбурсації може не запрацювати. Про це під час ефіру на радіо «Ера» заявив народний депутат України, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, передає replyua.net.

«Сьогодні ми маємо деякі ознаки того, що ця програма не запрацює. У заяві Аптечної асоціації зазначається, що Міністерство охорони здоров’я досі не сформувало список лікарських препаратів, які підлягають відшкодуванню. Однак я мав розмову з заступником міністра Романом Іликом, і він мене запевнив, що ця програма почне діяти по всіх регіонах України», - зазначив він. При цьому радикал наголосив, що його партія вже близько року добивається того, щоб це рішення було прийнято і хвилюється за здоров’я громадян України.

«Ми також зареєстрували ще один проект закону. Ми хочемо, щоб кожен українець мав можливість проходити повний медичний огляд та диспансеризацію безкоштовно. Сьогодні наші люди йдуть до лікарні вже тоді, коли хвороба жити не дає. Вони не можуть собі дозволити обстеження, яке коштує космічних грошей. Саме тому «Радикальна партія» хоче, щоб медичне обстеження проводилося за рахунок держави. Ми зможемо виявляти хвороби на ранніх стадіях та ефективно лікувати їх»,- наголосив депутат.