Супрун хоче ввести санкції на всі лікарські препарати з Росії в Україні
31.03.2017 16:07

Міністерство охорони здоров’я України запропонувало запровадити санкції на всі лікарські засоби, які виготовляються на території Російської Федерації. Про це під час розмови з журналістами заявила керівник МОЗ Уляна Супрун, пише «ЛІГА.net», передає replyua.net.

«Наразі ми подаємо зміни на підписання президента України для того, щоб лікарські медичні препарати та засоби були заборонені на території України. Ми хочемо, щоб всі ті ліки, які на сьогоднішній день ще можна купувати у Російської Федерації були заборонені. Дане рішення Міністерства охорони здоров’я являється виключно політичним. Чекаємо рішення від влади та президента», - заявила вона.

В той самий час Супрун наголосила, що на сьогоднішній день Україна не проводить закупівлі російських ліків на державному рівні. «Всі державні закупівлі, які здійснює Україна, відбуваються через міжнародні організації. Ну насамперед вони потребують відповідної кваліфікації ВООЗ, але переважна кількість російських препаратів не мають таких кваліфікацій. Тим більше російські виробники самі не хочуть виходити на відкриті тендери. На сьогоднішній день ще багато російських лікарських препаратів зареєстровані в Україні», - зауважила керівник Міністерства охорони здоров’я.