Журналіст: Ситуація на Донбасі зараз вкрай небезпечна
21.04.2017 16:32

Відомий військовий журналіст Мирослав Гай у своєму дописі повідомив про нову інформацію, згідно з якою під приводом проведення навчань РФ почала стягувати війська на Донбасі. Про це передає replyua.net.

Експерт назвав нинішню ситуацію у Донецькій та Луганській областях вкрай ризикованою, тому що відомо, що російський президент Володимир Путін дав наказ про стягнення військ. Це робиться ніби для проведення анонсованих ще минулого року військових навчань «Захід – 2017», які дуже скоро повинні початися.

«Кремль планує зібрати для проведення цих навчань небачену раніше кількість військ. Коли у Грузії був військовий конфлікт, свої бойові дії Росія теж замаскувала під проведення навчань. Досить часто навчання на території Росії – це прикриття, яке дозволяє перекинути значну кількість зразків бойової техніки та особового складу»,- наголосив Мирослав Гай.

Також журналіст додав, що коли йде війна, стягування особового складу та зразків бойової техніки до кордонів з Україною нічого хорошого не означає. За словами Гая, російська влада віддала наказ про перекидання до Ростова різноманітної військової техніки, ракет середньої дальності, а на території анексованого Криму збільшилася кількість техніки військового призначення.