Меркель зробила серйозне попередження громадянам Великобританії
28.04.2017 14:24

Німецький канцлер Ангела Меркель закликала всіх британців більше не обманювати себе і серйозно ставитися до процесу виходу Великобританії з Євросоюзу. Про це інформує replyua.net з посиланням на DW.

Зокрема, Меркель попередила про наслідки Brexit. «Я хочу зробити пряме і жорстку заяву, оскільки у мене склалося відчуття, що деякі громадяни Великобританії продовжують живити ілюзії, але це тільки марна трата часу», підкреслила канцлер. За її словами, Лондону настав час приступати до конструктивного діалогу з Брюсселем, і під час переговорів між Великобританією і Євросоюзом потрібно в першу чергу торкнутися фінансові зобов'язання Великобританії перед Євросоюзом. «Ми вже зараз повинні дізнатися, якими Великобританія бачить майбутні відносини з Європейським Союзом»,- додала Ангела Меркель.

Нагадаємо, що в кінці березня почалася процедура виходу країни з ЄС. Відповідний лист надіслала до ЄС очільниця британського уряду Тереза Мей. За оцінками деяких міжнародних експертів, Лондон виплачуватиме Брюсселю близько 60 мільярдів євро за раніше взятими на себе зобов'язаннями.