Гройсман хоче зробити те, що не робили прем’єр-міністри в україні більше 10 років
21.05.2017 13:21

Відомий український історик і політолог Олександр Палій на своїй сторінці в Facebook пише про те, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє найближчим часом ліквідувати «шалену несправедливість», коли з 12 мільйонів пенсіонерів у 8 мільйонів 229 тисяч пенсія прив’язана до показника 2007 року.

За словами політолога, річ у тім, що розрив між пенсіями, призначеними давно і нещодавно становить до 3 разів на користь останніх. Це що, старішим менше треба? Просто справа в тому, що за останні 10 років мінімальна зарплата зростала хоч якось 9 разів, а жодного осучаснення пенсій, прив’язаних до мінімальної зарплати, жоден уряд з того часу не проводив.

«Тут не тільки виправлення шокуючого приниження старості, але й запровадження нормальних стимулів для всіх працюючих, які бачитимуть, що їхні роки праці не можуть так просто бути перетворені на ніщо. Створення правильних стимулів – один з ключових засобів управління», – розповів Олександр Палій. Зазначимо, що після презентації оновленої концепції пенсійної реформи в Кабміні Володимир Гройсман представив пенсійну реформу на розгляд депутатів.