InformNapalm: Сурков почав підготовку «добровольців» для літнього загострення на Донбасі
25.05.2017 09:21

Владислав Сурков, який займає посаду помічника російського президента, веде підготовку до початку на окупованому Донбасі чергової масштабної операції, до якої буде залучено найманців з військової кампанії «Союз добровольців Донбасу» (СДД). Як передає replyua.net, відповідна інформація була надана волонтерами міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

У повідомленні, зокрема, наголошується, що з червня може знову подути вітер з півночі, через що на Донбасі не виключене загострення. «Судячи з аналізу відеозаписів листування та інтерв'ю терористів Суркова можна сказати, що резерви найманців почали активну підготовку до мобілізації», - йдеться в повідомленні.

Більше того, підконтрольні Суркову бойовики на окупованих територіях вже беруть участь у здійсненні психологічної кампанії з нагнітання страхів серед місцевих мешканців за нібито заплановані українськими військовими «провокації».

У відповідності з інформацією видання, в СДД нараховується не менше тисячі найманців. Значна частина з них також були учасниками російських військових авантюр в Сирії та Карабасі.