Про що Порошенко зможе розповісти Трампу без посередників, дивлячись в очі
15.06.2017 12:55

З боку Трампа робити якісь кроки назустріч Росії - це політичне самогубство. Про це в коментарі Главкому повідомляє екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

На думку експерта, зустріч Порошенка і Трампа - надзвичайно важливий момент для того, щоб без посередників, прямо, дивлячись в очі, розповісти Трампу про реальну ситуацію, яка склалася після агресії Росії.

«Переконаний, що Трамп багато що знає про це від дипломатів, спецслужб. Але особистий контакт, зустріч, знайомство має колосальну вагу і значення. Тому, якщо Порошенку вдасться саме перед зустріччю Трампа з Путіним, передати всю інформацію, це буде дуже серйозний і позитивний результат. Варто проаналізувати заяви, які за останні кілька тижнів зробили американські високопосадовці. Якщо вичленити головне, то вони звучать так: Росія є нашою найбільшою загрозою, треба думати, як цій загрозі протидіяти», каже Огризко.

«Зрозуміло, що у Трампа дуже вузьке поле для маневру. Говорити такі різкі слова, які сказав, скажімо, президент Франції Макрон (Путіну), йому не хочеться. Власне, мабуть, тому і немає таких очевидних рухів назустріч (Росії), в силу тих обставин, про які говорить зараз вся Америка. Мова про втручання російських спецслужб у вибори в США. В такій ситуації робити якісь кроки назустріч Росії - це політичне самогубство», - додає екс-міністр закордонних справ.