Які засоби контрацепції використовувати жінці
30.06.2017 23:15

Є три популярні види протизаплідних засобів.

Про це пише invaders.com.ua.

Внутрішньоматкова спіраль

Це доволі надійний захист від небажаної вагітності, проте слід звернути увагу на декілька нюансів. Вводити спіраль повинен обов’язково лікар, оглянувши перед тим пацієнта. Спіраль зберігається один-два роки і якщо жінка вирішить завагітніти, то спіраль виймається. За словами фахівців, здебільшого вагітність настає впродовж місяця. Слід зважати і на недоліки такої контрацепції: можливе настання позаматкової вагітності або ж безпліддя.

Хімічні засоби

Це різноманітні свічки та таблетки які обирають під наглядом лікаря і згідно із індивідуальними особливостями організму . Вони зупиняють рух сперматозоїдів і таким чином, попереджають запліднення яйцеклітини. Їх перевага в простоті, однак дієвість короткочасна, тому приймати слід перед самим статевим актом.

Механічні способи

Це спеціальний ковпачок, що одягається на кінчик матки. Перший раз вибирає його і одягає лікар, оскільки важливо, щоб ковпачок тісно прилягав. Пізніше жінка робить це сама. Для надійності ковпачок змащується протизаплідною пастою. Він залишається надітим максимум 12 годин до зносин і мінімум 6 годин після. Під час сексу слід зважати, аби ковпачок не зсунувся.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.