Істерика та передчасні роди: серед ночі у 52 сімей киян відібрали квартири
01.07.2017 18:03

Серед ночі, за якісь хвилини, власні квартири у столиці втратили одразу 52 сім’ї. Коли люди про це дізналися, їх косили серцеві напади, а вагітна жінка навіть народила дочасно, передають Патріоти України.

Далі про те, як звичайний нотаріус можезалишити будь-якого українця ні з чим.

Для Віри Костянтинівни життя в столиці було нездійсненною мрією. Рік назад вона ризикнула і разом із дочкою та зятем поміняла просторий будинок у Черкасах на маленьку квартирку в київській новобудові. Вклали в ремонт усі фінанси й сили, а як у грудні разом із сусідами пішли за документами — почули від нотаріуса таке, від чого просто остовпіли.

«Виявляється, моя квартира продана вночі, о 23.45. У людей о першій годині, другій, третій, четвертій навіть. Ми просто в шоці», — каже жінка, яка стала жертвою аферистів.

Вона розповідає, як після цієї звістки людей косили серцеві напади:

«Скільки тут «швидких» під’їжджало, ви навіть не уявляєте. Тут навіть одна породілля народила завчасно. Їй майже ще два тижні, а вона народила через це».

Розлючені люди накинулися на керівника фірми-забудовника. Чоловіка ледве не лінчували. Та він присягається: людські квартири не продавав. І одразу запідозрив власників землі, на якій звели будинок.

«Вони зрозуміли, що як то кажуть вони «попали», — каже керівник підприємства-замовника будівництва Володимир Могильний.

Півсотні вкрадених квартир переоформила нотаріус із 20-річним стажем Оксана Буряк. На скарги людей у поліцію та прокуратуру — жодної відповіді.

Журналісти «Надзвичайних новин» пішли до офісу нотаріусу, в якому — мертва тиша. Сусіди не бачили жінку вже більше двох тижнів, а її телефон мовчить.

Правозахисник Едуард Багіров пояснює, що за кожним нотаріусом, який вчиняє такі злочини, є «дах» в особі представника Генеральної прокуратури, СБУ, МВС, депутат Верховної Ради. Тобто ті люди, які допоможуть чорному нотаріусу в разі провалу.

Завдяки доступу до електронного реєстру нерухомості, будь-який нечистий на руку нотаріус може з легкістю ламати людські долі.

«Реально нотаріус може забрати все. Зробити безхатченком. Забрати всі гроші, квартиру, майно. Викинути на вулицю», — наголошує Едуард Багіров.