​Активіст: Корумпована система намагається помститися тим, хто хоче її змінити
08.07.2017 10:41

Бабінчук Дмитро, Директор зі стратегічних комунікацій Національної Агенції із Захисту прав Землевласників, у коментарі Соцпорталу, розповів про неоціненну допомогу «Депутатського контролю» малому та середньому бізнесу Тернопільщини, а також висловив слова підтримки депутатам, проти яких намагаються відкрити надумані кримінальні справи.

Він розповів, що сьогодні українське суспільство складається з двох частин, передає depcontrol.org.

«Перша − це горизонтальна вісь, яка об’єднує в собі малий та середній бізнес, який розташовується здебільшого в містах, аграрний сектор, який намагається відновити статус України як житниці Європи і конкурує на зовнішніх ринках. Також це волонтери і колишні військові, які намагаються об’єднати державу і склеїти її зсередини, а також невелика група депутатів, яка своїми діями і законопроектами намагається змінити систему зсередини», - розповідає Дмитро Бабінчук.

«Їм протидіє інша вісь – вертикальна. Це корумпована вертикаль, яка тисне на малий та середній бізнес податковими органами в інтересах великих олігархічних груп. На противагу селянам та аграріям діють великі угруповання, які намагаються за копійки взяти землі в оренду, та за допомогою правоохоронних органів реалізує схеми рейдерських захоплень», - продовжує він.

Він розповів, як «Депутатський контроль» допоміг захистити українських підприємців з Тернополя, які зіткнулися з потужним тиском з боку державних органів.

«По одному з таких питань до нас звернулась група компаній, яка знаходиться в Тернополі, це представники середнього бізнесу. Вони стикнулися з тиском з боку фіскальної служби, а також правоохоронців. Я, в свою чергу, звернувся до Вадима Руденка, який надіслав відповідну кількість запитів, дякуючи зусиллям депутатів «Депконтролю», через деякий час, цей тиск був припинений», - сказав він.

Він зазначив, що сьогодні корумпована державна система намагається зупинити тих, хто хоче змінити державу зсередини.

«Але важливо інше, коли такі люди, я називаю їх «воїни світла», об’єднуються довкола ідеї нової держави, яка базується на європейських принципах рівності, однакових можливостей і прозорих правил ведення бізнесу і намагаються змінити систему зсередини, то система сприймає це як загрозу. Система намагається помститися таким людям, і саме сьогодні я хотів би передати слова підтримки Вадиму Руденку, оскільки це та відважна людина, яка не побоялася кинути виклик системі», - наголосив активіст.

Він закликав підтримати «Депутатський контроль» у зв’язку із незрозумілими кримінальними провадженнями проти його членів.

«Я закликаю всіх людей: приватних підприємців, малий та середній бізнес, аграріїв, військових, волонтерів і молодь об’єднатися навколо ідеї створити кращу країну. Дуже важливо, щоб ми мали тих провідників, які, як Прометей, несуть щось хороше для нашої країни. «Депутатський контроль» справді допомагає», - підсумував він.