Чи зможе українець зразку 2017 року видавити з себе раба
28.07.2017 11:05

Сьогодні наші громадяни по краплі видавлюють з себе рабів, але раніше українці були більш свободолюбними. Про це у коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомив український правозахисник, громадський та політичний діяч Володимир Чемерис.

Наприкінці 1990 року Володимир був одним з організаторів «революції на граніті», а з 1991-го обіймав посаду голови Спілки українського студентства.

Порівнюючи українців «зразку» 1991 року та сучасних громадян, співрозмовник видання зазначає наступне: «Українці дійсно змінилися. Я думаю, що змінились в першу чергу тим, що тоді люди прагнули свободи, а зараз вони погоджуються з тим, що свободу у них віднімають, і треба думати тільки так, «як положено».

«Якщо раніше в випадку якихось заборон, тим паче політичних партій, чи в випадку арештів журналістів одразу з'являлась реакція, в першу чергу правозахисників, журналістів, то зараз люди переважно мовчать. Я думаю, що це головна відмінність», - додає Чемерис.

На думку правозахисника, сьогодні наші громадяни по краплі видавлюють з себе рабів, але раніше українці були більш свободолюбними.

«Хоча, можливо, це ще не кінець, і Україна повстане проти тих порядків, які зараз є», - сподівається експерт.

Більше думок на тему «Українці 1991-2017» читайте у новому спецпроекті інтернет-видання Новости Украины – From-UA.