Інструкція: як дізнатися про свій офіційний робочий стаж онлайн. ВІДЕО
02.09.2017 10:04

Багато, хто скаже, — а навіщо знати свій робочий стаж, він буцімто і так відомий, наприклад з трудової книжки. Я думаю, що не для кого не буде секретом, що більшість людей в сучасній Україні працювало або й зараз працюють не офіційно.

До того ж, хтось працював або числився приватним підприємцем, і здавав нульові декларації, тому цікаво, чи зараховується цей період в трудовий стаж? Як ви знаєте, в новій пенсійній реформі , яка планується вступити в силу цього року є нові норми виходу на пенсію, пише dnepr-go.top.

Отже, щоб вийти на пенсію, має бути робочий стаж не менше 25 років, це якщо в цьому році. А потім, кожного наступного року, впродовж 10 років, мінімальний трудовий стаж буде збільшуватись на 1 рік. Тобто кому сьогодні до 50 років, при виході на пенсію через 10 років, потрібно буде мати не менше 35 років робочого стажу.

Так от, чи всі люди знають, який в них офіційний робочий стаж на даний момент, і які відрахування в пенсійний фонд робилися на протязі цього періоду? Думаю, що далеко не всі, і скажу більше, майже ніхто цього не знає. Тому я і вирішив поділитися з вами інструкцією, як про цю інформацію дізнатися, не йдучи в пенсійний фонд.

Інструкція: як дізнатися про свій офіційний робочий стаж онлайн

Офіційний робочий стаж можна дізнатись на сайті пенсійного фонду «Портал електронних послуг». Для початку потрібно зареєструватися.

Реєстрація передбачає два способи:

  1. Подача заяви для реєстрації на Веб-порталі (Необхідно особисте відвідування органу ПФУ.)
  2. Он-лайн реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП)

Ми розглянемо другий варіант реєстрації. Вся інструкція складається з двох простих кроків.

Крок 1: отримання електронного цифрового підпису

Як отримати електронний цифровий підпис (ключ ЕЦП)?

В Україні є багато сертифікованих державою центрів, де видаються такі електронні ключі. І до списку таких установ входить всім нам відомий «Приват-Банк».

Як виявилось це можна зробити прямісінько з вашого Приват24. Обов’язково продивіться коротеньку відео інструкцію:

Тепер, коли у вас є електронний ключ, переходимо до наступного кроку.

Крок 2: вхід до «Портал електронних послуг»

Для входу на портал скористайтесь цим посиланням: //portal.pfu.gov.ua та натисніть кнопку «Вхід».

У вікні входу, яке відкрилось, в полі «Виберіть АЦСК *» в списку шукаємо та вибираємо сертифікаційний центр, а саме — «АЦСЛ ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК»

Далі, у тій же формі, ви вказуєте місце розташування файлу вашого електронного ключа, вводите пароль від нього і натискаєте велику зелену кнопку «Увійти з ЕЦП»

Ось і все!

Якщо ви діяли чітко за іструкцією та зробили все вірно, то потрапите до свого особистого кабінету.

В особистому кабінеті є інформація, яка нас з вами цікавить, а саме офіційний робочий стаж та відрахування в пенсійний фонд на протязі цього періоду.