Українські військові відреагували на навчання, розпочаті РФ
12.09.2017 12:22

Та бойова авіація, яка залишилась на терені України, за своїми технічними показниками відпрацювала всі норми експлуатації. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, начальник Головного штабу Збройних Сил України, генерал-полковник Анатолій Лопата.

За словами співрозмовника видання, нинішні обставини вимагають від ВСУ якоїсь реакції на ті дії, які відбуваються на кордонах України.

«Це, звичайно, стосується насамперед тих навчань, які проводить РФ на терені Білорусі в тому числі. Тому кожна країна відповідним чином реагує на ті навчання, які проводять збройні сили суміжної держави. Це стосується всіх без виключення держав. І це стосується не тільки військово-повітряних сил, а це й сухопутних військ, які теж перебувають в стадії негайної реакції на такі дії. Ось це і являє собою ту повсякденну діяльність, яка притаманна ти чи іншім збройним формуванням. Нічого особливого у цьому немає», - констатує експерт.

За словами Лопати, військово-повітряні сили України - а саме бойова авіація - перебувають у складному становищі.

«Та бойова авіація, яка залишилась на терені України, за своїми технічними показниками відпрацювала всі норми експлуатації. Якщо ці норми експлуатації навіть не використані, то вичерпався термін зберігання цих авіаційних озброєнь за давністю, тобто корпус літака не експлуатується більше 30 років, якщо це транспортний літак, а бойові літаки і того менше. Ось це являє на сьогодні основу наших проблем. Треба поновлювати склад бойової авіації. Це з одного боку. З діншого, сили ПВО обов'язково потребують відновлення, насамперед у засобах протиповітряної оборони. Це не тільки розвідка, а також і зенітно-ракетні підрозділи», - додає співрозмовник видання.

Таким чином, резюмує військовий експерт, немає навіть сумніву, що держава повинна працювати над цією проблемою протягом багатьох років.

«Ця програма розрахована не менше як на 10 років», - додає Анатолій Лопата.