Оперуповноважений Нацполіції розсекретив протокол допиту таємного свідка
13.09.2017 11:15

Подробиці всього кримінального провадження по розкраданню бюджетних коштів в Ірпені надані для ознайомлення журналістам. Старший оперуповноважений в особливо важливих справах Управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Майоров Владислав Володимирович надав у розпорядження ЗМІ протокол допиту таємного свідка та повідомив журналістам його справжнє прізвище.

Таємним свідком виявився Пшеславський Віктор Анатолійович, який раніше працював у КП «Ірпіньжитлоінвестбуд». Саме з цього комунального підприємства Пшеславський був звільнений за намагання вчинити корупційні правопорушення. Будучи невдоволеним своїм звільненням, Віктор Пшеславський звернувся до поліції та дав покази у якості таємного свідка щодо своїх колишніх колег. На основі показів ображеного Пшеславського й почалася так звана «ірпінська справа» щодо керівництва Ірпеня.

Владислава Майорова вважають представником луганського клану в Нацполіції. Раніше Майоров працював начальником відділу Управління захисту економіки в Луганській області ДЗЕ Національної поліції України. Майорову належить квартира у Сєверодонецьку Луганської області та акції ВАТ «Лисичанськнафтопродукт». Після переведення до Києва Владиславу Майорову доручали найбрудніші справи, спрямовані на «вибивання» коштів з політиків, чиновників та підприємців.