12.05.2014 13:07
Сидячи на церемонії відкриття Олімпіади в Сочі 7 лютого поруч з Володимиром Путіним, Віктор Янукович навряд чи думав, що вже за два тижні він буде змушений рятуватися втечею, будучи відповідальним за злочини проти власного народу. Вже 21 лютого Рада повернула Конституцію 2004 року, звільнила Юлію Тимошенко з в'язниці, призначила Арсенія Яценюка прем'єром. В.о. президента призначили спікера парламенту Олександра Турчинова. Після цього Путін ввів війська до Криму і організував підставний референдум. Росія здійснила анексію Криму всупереч усім нормам міжнародного права. Відібравши у України Крим, Росія продовжила агресивну політику щодо регіонів південно-східної України. За підтримки російських військових, місцеві сепаратисти на території Донецької та Луганської областей здійснили захоплення арсеналів, урядових будівель і організували підбурювання місцевого населення проти керівництва країни.

Росіяни дозволяють собі зухвалі дії та посилають своїх агентів вести антиукраїнську пропаганду на території Східної України. Нагадаємо, що у Криму, перед анексією так само була відзначена активність депутатів з Росії. Зараз вони стали з'являтися і на Південно-Сході.


СБУ було встановлено, що московський муніципальний депутат Дар'я Сорокіна нещодавно побувала у Донецьку і встановила міцний контакт з місцевими сепаратистами. Бойовикам була надана фінансова підтримка і передані російські прапори. За даними СБУ, Сорокіна здійснювала свою діяльність за допомогою високопоставлених російських політиків. На цей час Сорокіної вдалося повернутися до Росії, де вона продовжує вести антиукраїнську пропаганду і збирати фінансову допомогу донецьким сепаратистам.

Представники Правого Сектора повідомляють, що подібні дії будуть жорстоко каратися. «Ми ведемо розшук Сорокіної та інших агентів путінського режиму, які ведуть терористичну діяльність на території України. Злочинці будуть знайдені і знищені».