26.03.2006 15:58
Из пресс-центра Оппозиционного блока "Не ТАК!" поступила информация о брифинге, который провед анчальник избирательного штаба блока Юрий Загородний. Приводим текст на языке оригинала.

«Стовідсотково на кожній виборчій дільниці присутні спостерігачі від нашого блоку. Протягом усього дня вони надаватимуть нам своєчасну інформацію щодо порушень виборчого процесу. Більш того, як ми і повідомляли раніше, нами буде здійснюватись паралельний підрахунок голосів виборців», — сказав він.

Юрій Загородній оприлюднив інформацію, яка надійшла від керівників обласних штабів «Опозиційного блоку НЕ ТАК!» на цей час.

Так, несвоєчасно розпочали роботу виборчі дільниці в Донецькій, Запорізькій, Одеській, Черкаській та інших областях.

У територіальній виборчій комісії №16 м. Мукачева Закарпатської області, яка розміщена на території фабрики «Мрія», спостерігачами зафіксовано факт так званої «каруселі» — коли одна людина голосує на декількох дільницях. Складено акт про порушення.
На виборчій дільниці №103 у с. Драгово Хустського району члени ТВК відклали 100 бюлетенів до Верховної Ради України на користь виборчого блоку «Наша Україна». Цей факт теж був зафіксований спостерігачами.
На виборчих дільницях №14 та №15 у м. Свалява Закарпатської області виборцям видають бюлетені, у яких уже зроблено позначки напроти політичних сил — блоку «Наша Україна» та блоку Юлії Тимошенко. Такі ж самі бюлетені видають виборцям на ДВК №14 в Ужгороді.
На спеціальній виборчій дільниці №123 м.Ужгорода (залізнична лікарня) виборцям не вистачило бюлетенів. Голова окружної комісії В.Марадик повідомив, що питання це вирішити неможливо. Також в Ужгороді на ДВК №15, яка розташована у ЗОШ №5, до списків виборців включені учні. А на ДВК №14, також в обласному центрі Закарпаття, зафіксовано факт голосування за межами кабінок для голосування. Голова та секретар цієї дільниці відмовляються реєструвати акти про порушення, складені спостерігачами.
На ДВК №49 у Рахові до членів ТВК входять родичі кандидатів у депутати. Сестра ж одного із кандидатів прямо на дільниці роздає бюлетені.

ТВО №209, ДВК №105, с. Йорданешти Глибоцького району — зіпсовано всі бюлетені до ВРУ — помилково написано «вибула» навпроти партії «Нова сила», яка нібито знялася з виборів.

У Вінницькій, Донецькій та Львівській областях було порушено принцип таємності голосування — там спостерігачі «допомагали» виборцям заповнювати бюлетені.

В Київській та Луганській областях не було опечатано урни для голосування.

У Дніпропетровській, Закарпатській, Луганській та Черкаській областях до списку виборців масово не внесені громадяни.

У Хмельницькій області виборцям видають лише бюлетені до Верховної Ради, а в Закарпатській (округ № 70, ДВК №103) — бюлетені видали тільки до місцевих органів влади.