26.03.2006 19:49
Спостерігачі від Опозиційного блоку «Не Так!» продовжують передавати дані про порушення, які мають місце на багатьох виборчих дільницях України. Таким чином, як повідомляє прес-служба блоку, були виявлені агітаційні матеріали деяких блоків і партій в місті Суми — в їх числі за блок НДП, КПУ, «Народний союз «Наша Україна». У Кіровоградській області на виборчій дільниці №7 (ТВО №97) також на цей час висіли агітаційні матеріали за блок НДП.

В Ужгороді дільниця № 39 (ТВО № 66) не забезпечена сейфом.

Продовжує порушуватися принцип таємності голосування, — виборці голосують поза кабінками, багатьом пропонується «допомога» при заповнюванні бюлетенів, в кабінках для голосування одночасно знаходяться по декілька чоловік. Такі порушення були зафіксовані у Криму, Донецькій, Львівській областях та у Києві.

Виявлено невідповідність кількості виборців і бюлетенів для голосування у Сумській області, на багатьох дільницях Донецької, Закарпатської та Миколаївської областей.

У Закарпатській області на дільниці № 41 (ТВО № 66) було затримано мікроавтобус, в якому невідомі роздавали виборцям кошти для купівлі бюлетенів.

У Черкасах на 199 виборчому окрузі виявлено факти організованого розповсюдження агітаційних матеріалів БЮТ.

Жовтневий районний суд Луганської області прийняв рішення, яке зобов’язує окружну комісію включити понад 7 тисяч осіб 103 виборчого округу, які не знайшли свої прізвища в списках виборців. Проте, рішення суду до цього часу не виконано і не дана відповідь на направлений до ЦВК запит.

На виборчій дільниці № 6 в 99 окрузі Кіровоградської області помічено агітатора від блоку «Наша Україна».

В окрузі № 144 Полтавської області (виборча дільниця № 157) не було опечатано сейфа, виявлено 159 зайвих бюлетенів.

У Мостиському районі Львівської області (виборчий округ № 120) 22 військовослужбовці строкової служби не можуть взяти участь в голосуванні через невнесення їх у списки виборців.

На виборчій дільниці № 53 виборчого округу № 82 Івано-Франківської області (Болехівська міська рада) спостерігачів від політичних партій попередили, що протоколів про підсумки голосування вони не отримають.

Нові порушення виборчого законодавства мали місце і в Черкаській області: поруч з інформаційними матеріалами було розміщено друковані агітматеріали Партії Регіонів, мало місце голосування за інших осіб;

На дільниці № 146 (виборчій округ № 71) в Запорізькій області від кількості бюлетенів розвалилася урна для голосування. На даний момент вона склеєна скотчем і опломбована.