26.03.2006 21:53
На брифінгу, який відбувся у штабі «Опозиційного блоку «Не Так!», прийняв участь лідер блоку, перший Президент незалежної України Леонід Кравчук. Як повідомляє прес-служба блоку, на питання журналістів, чи розглядалася ним особисто ситуація «негаразду» результатів виборів, Леонід Кравчук відповів: «Ситуація «негаразд» не розглядалася, віримо тільки у «гаразд».

Наша позиція абсолютно всім відома, вона не змінюється, вона була визначена з самого початку. Ми — Опозиційний блок «Не Так!», йдемо в парламент для того, щоб взяти участь в зміні політичного і економічно курсу. Наша позиція ніколи не змінювалась протягом виборів і залишиться незмінною і на період формування різних владних структур, коаліційного уряду, керівних органів парламенту України».

«Ми будемо відстоювати права виборців, але, на жаль, ми не знаємо, як це зробити юридично. Виборці звертаються до судів, а суди відмовляють. Наприклад, сьогодні під час мого голосування на дільницю прийшли дві жінки, які не знайшли себе в списках виборців. Вони дуже знервовано реагували на ситуацію, звинувачували владу, зокрема Ющенко, — чому він підписав Закон, який не дозволяє вносити зміни до списків. Тобто, вже є реакція на дії Президента. А як зробити, щоб відстояти права виборця, якому суд відмовив, у мене рекомендацій немає. На мою думку, Президент поступив некоректно по відношенню до виборців», — сказав він.

«Зараз є лише підозри про те, що влада поставила перед собою завдання будь за що перемогти. Нинішня влада більш більшовицька за фразеологією, термінологією та діями, ніж більшовики 20-х років минулого століття, які все ламають під виглядом демократії», — підкреслив Леонід Кравчук.